Felhasználási Feltételek

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

A „Vegyél Harasztit” (https://vegyelharasztit.hu/) weboldal (a továbbiakban: Weboldal) üzemeltetője az S.T.B. Média Art Kft (a továbbiakban: Szolgáltató).

A Weboldal célja egy önkéntes és ingyenes hirdetési felület biztosítása a Dunaharasztin és Taksonyban működő termelők, árusok, üzletek, vendéglátók, szolgáltatók (a továbbiakban együttesen: Hirdetők) számára. A Weboldal hatékony segítséget nyújt az érintett településeken élőknek és más érdeklődőknek (a továbbiakban: Felhasználóknak) a tájékozódásra. A weboldal szolgáltatásával segítséget kíván nyújtani az itt élő és dolgozó termelőknek, árusoknak, üzleteknek, vendéglátóknak, szolgáltatóknak, hogy hatékonyan és ingyenesen találjanak rá vevőikre, ügyfeleikre. A weboldal célja, segíteni a helyi gazdaság és a helyi gazdálkodók fejlődését, a helyben élőknek bemutatni az itt termelt és értékesített árukat termékeket.

A Weboldal használatával vállalod, hogy elfogadod és betartod a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltakat. Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a következő sorokat. Ha nem értesz egyet a Felhasználási Feltételekben foglaltakkal, arra kérünk, hogy ne használd a Weboldalt.

Ezek a Felhasználási Feltételek képezik a teljes és egyetlen megállapodást közöttünk (szolgáltató) és a Hirdetők, Felhasználók között.

A HIRDETŐK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Regisztrációs kötelezettség

A Hirdetők kizárólag a regisztrációt követően tudják létrehozni a felhasználói profiljukat. A regisztráció önkéntes és a Weboldal teljes működési tartama alatt ingyenes.

A regisztráció menete

Több helyen találod meg az űrlapot, amelynek a kitöltésével regisztrálni tudsz.

Asztali gépen:

 1. Nyitólap, oldal teteje, vízszintes menüsor, a „Hirdetőknek” gombra kell kattintanod, ekkor egy aloldalra kerülsz, ahol egy rövid tájékoztatást találsz. Itt kattints a „REGISZTRÁCIÓ HIRDETŐKNEK” gombra, és megnyílik az űrlap.
 2. Görgess az oldalon lefelé, a hosszú szöveges rész alatt megtalálod a feliratot, hogy „REGISZTRÁCIÓ HIRDETŐKNEK”, kattints rá és megnyílik az űrlap.
 3. Nyitólap, oldal teteje, jobb felső sarok, három vízszintes, fehér színű vonal egymás alatt, ha erre kattintasz, megjelenik a becsúszó menü, ott válaszd legalul a „Regisztráció” gombot, és megnyílik az űrlap.

Mobiltelefonon és tableten:

 1. Görgess az oldalon lefelé, a hosszú szöveges rész alatt megtalálod a feliratot, hogy „REGISZTRÁCIÓ HIRDETŐKNEK”, kattints rá és megnyílik az űrlap.
 2. Nyitólap, oldal teteje, jobb felső sarok, három vízszintes, fehér színű vonal egymás alatt, ha erre kattintasz, megjelenik a becsúszó menü, ott válaszd legalul a „Regisztráció” gombot, és megnyílik az űrlap.

Az űrlapra a következő adatokat kell beírni: vezetéknév és keresztnév, felhasználónév, e-mail cím, jelszó. Bonyolult jelszót használj, legalább tizenkét karakterből álljon, használj kis- és nagybetűt, valamint számokat is. A jelszó beírását meg kell ismételned.

Ha rögzítetted az adatokat, három jelölő négyzetet is ki kell pipálnod, ezek a következők:

 • jelezned kell felénk, hogy megismerted az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat,
 • el kell fogadnod a Weboldal Felhasználási Feltételeket,
 • be kell jelölnöd, hogy nem vagy robot.

Az adatok rögzítését követően nyomd meg a „Regisztrálok” gombot, néhány percen belül a rendszer küld egy automatikus üzenetet a regisztráció során megadott e-mail címedre, ahol meg tudod erősíteni a regisztrációdat.

A regisztráció során megadott adatokat a jelszó kivételével a Hirdetők nem tudják önállóan módosítani. Ha elírás történt az adatokban, vagy más okból módosítani, javítani szükséges azokat, e-mailben kérheted a Szolgáltató segítségét.

A profil létrehozása

Ha sikeres volt a hitelesítés, a regisztrációt követően a rendszer azonnal a saját fiókodba irányít. Itt tudod a nyilvános hirdetői profilodat kialakítani. Kattints a zöld gombra, amelyiken ezt a feliratot látod: „Profil oldal létrehozása”.

A következő rovatokat kell kitöltened.

 • Kötelezően rögzítendő adatok: vállalkozás neve (vagy az a név, ahogy az Érdeklődők azonosítani tudnak), település megnevezése.
 • Szintén kötelezően rögzítendő adatok: főkategória (a tevékenységedre legjellemzőbb kategóriát kell kiválasztanod a legördülő menüből), ezt követően megjelenik számodra egy lista, amely az alkategóriákat tartalmazza, ezekből is válaszd ki a tevékenységedre jellemzőt.
 • Majd fel kell töltened egy borítóképet, a rendszer kizárólag a JPG fájlformátumot fogadja el, a kép maximális mérete 5 MB lehet. Az ideális feltöltési méret 1200 x 700 megapixel, ha ezt meghaladja a feltöltött kép mérete, a rendszer automatikusan kicsinyíteni fogja. Javasolt fekvő formátumú képet feltölteni borítóképként, megfelelő képarány 3:2. Ha nem tartod a pontos képarányt, a rendszer ideális méretre vágja a képet, így előfordulhat, hogy egyes részletek hiányozni fognak. A rendszer elfogadja az 1:1 arányú négyzetes képet, valamint az állóképet is, de kiegészíti képkerettel. Borítóképet feltölteni kötelező, enélkül nem használható a rendszer. Kérjük, használd a képaláírás mezőt is, ide mindenekelőtt a kép készítőjének a nevét, más szerzői jogosultjának a nevét írd be.
 • Töltsd ki a bemutatkozásodat, legfeljebb 600 karakterben, szóközökkel együtt.

Nem kötelező információk, de hasznosak lehetnek az Érdeklődők számára:

 • Telefonszám (fő és másodlagos szám).
 • Megadhatsz további elérhetőségeket: pontos cím (utca és házszám), e-mail cím, Hirdető weboldalának a címe, Hirdető Facebook oldalának a linkje, Hirdető Instagram oldalának a linkje.
 • Egyéb információk megjelölése, amelyek az üzleti működésre vonatkoznak, így például: elérhető-e a házhozszállítás, van-e lehetőség bankkártyás fizetésre, nyitvatartás.
 • Feltölthető egy képgaléria is, ide legfeljebb hat darab fotó vagy grafika feltöltésére van lehetőség, a képekre vonatkozó információk megegyeznek a borítóképnél leírtakkal, lásd néhány sorral feljebb.

Mielőtt ezt az űrlapot véglegesíted, nyilatkoznod kell, hogy az általad feltöltött a profilodra és később az ajánlatok közé feltöltött tartalomért felelősséget vállalsz, az nem sérti harmadik személyek jogait.

Ha mindennel elkészültél, kattints a „Beküldés” gombra.

A profilodban megadott információkat tetszésed szerint módosíthatod, helyesbítheted, a feltöltött képeket bármikor lecserélheted.

Belépés a felületre, ha már regisztrált fióktulajdonos vagy

Asztali gépen:

 1. Nyitólap, oldal teteje, vízszintes menüsor, a „Bejelentkezés” gombra kell kattintanod, ekkor egy aloldalra kerülsz, ahol be tudod írni a felhasználónevedet, vagy az e-mail címedet (választásod szerint) és a jelszavadat.
 2. Nyitólap, oldal teteje, vízszintes menüsor, a „Hirdetőknek” gombra kell kattintanod, ekkor egy aloldalra kerülsz, ahol be tudod írni a felhasználónevedet, vagy az e-mail címedet (választásod szerint) és a jelszavadat.
 3. Nyitólap, oldal teteje, jobb felső sarok, három vízszintes, fehér színű vonal egymás alatt, ha erre kattintasz, megjelenik a becsúszó menü, ott válaszd legalul a „Bejelentkezés” gombot, és be tudsz jelentkezni.

Mobiltelefonon és tableten:

Nyitólap, oldal teteje, jobb felső sarok, három vízszintes, fehér színű vonal egymás alatt, ha erre kattintasz, megjelenik a becsúszó menü, ott válaszd legalul a „Regisztráció” gombot, és megnyílik az űrlap.

Elfelejtett jelszó

Ha elfelejted a jelszavadat, kattints az „Elfelejtetted a jelszavad?” gombra, a rendszer küld egy linket a regisztráció során megadott e-mail címre, amelynek a segítségével egy órán belül helyreállítható a jelszó.

Ha nincs lehetőséged egy órán belül beállítani az új jelszót, ismételd meg a műveletet, kattints újra a az „Elfelejtetted a jelszavad?” gombra.

Ajánlat létrehozása

Ajánlatot a saját felhasználói / hirdetői fiókodban tudsz létrehozni, bejelentkezést követően.

A felhasználói menüben a következő menüpontok érhetők el:

 • profiloldalam: az üzleti alapadatokat tartalmazza (lásd feljebb),
 • ajánlataim: a jóváhagyásra váró és a már jóváhagyott ajánlatokat tartalmazza,
 • ajánlat hozzáadása: az új ajánlatot itt tudod rögzíteni,
 • fiókadatok: a regisztráció során megadott, önállóan nem módosítható adatok.

A felhasználói menüből válaszd ki az „Ajánlat létrehozása” feliratot, ekkor megjelenik egy űrlap. Ki kell töltened a következő rovatokat: ajánlat / termék neve, kép a termékről vagy a szolgáltatásról (a borítóképekre vonatkozó instrukciók szerint), az ajánlat leírása. Az ajánlat leírása nem kötelező, de megkönnyíti az Érdeklődök tájékozódását. A leírás legfeljebb 300 karakteres lehet, szóközökkel együtt.

Mindenképpen fel kell tüntetned az ajánlat árát, ellenértékét. A mennyiségi megjelölést (darab, óra, súly, alkalom) szabadon beírhatod, nincs megkötés.

Ha végeztél a kitöltéssel, kattints a „Beküldés” gombra. A kitöltött űrlap ezt követően bekerül az „Ajánlataim” menübe és megjelenik a „Jóváhagyásra vár” felirat.

A jóváhagyás legfeljebb 24 órán belül megtörténik, munkanapokon. A hétvégén, munkaszüneti napon és ünnepnapon feltöltött ajánlatok legkésőbb a következő munkanapon 16 óráig jóváhagyásra kerülnek. A jóváhagyás feltétele, hogy a hirdetésben található információk alapján valószínűsíthető, hogy megfelel a hirdetés a jelen Felhasználási Feltételeknek. Tekintettel arra, hogy kellő mennyiségű háttérinformációval a Szolgáltató nem rendelkezhet az ellenőrzéshez, a tévedés sem zárható ki. Emiatt került bevezetésre a jelzési rendszer.

Elutasítás esetén a Hirdetőt értesítjük, a döntést indokolni fogjuk. A Hirdetőnek lehetősége van módosítani a hirdetést és ismételten beküldeni jóváhagyásra.

Egy Hirdető egyidejűleg legfeljebb hat ajánlatot tud elhelyezni a profiljában.

Kiemelés és előresorolás

Az egyes profilok és ajánlatok kialakítása egyenlő feltételek szerint, előzetesen rögzített űrlapok használatával történik. Minden Hirdető azonos felülettel találkozik. A hirdetések között nem rangsorol a rendszer, az előresorolás nem lehetséges.

A nyitólapon / főoldalon maximum a legfrissebb húsz profil jelenik meg.

A tartalom vagy a regisztráció törlése

Ajánlatok törlése: a felhasználói menüből ki kell választani az „Ajánlataim” menüpontot, és a törölni kívánt ajánlat jobb alsó sarkában az „Ajánlat törlése” gombra kell kattintani. Megjelenik egy biztonsági kérdés: „Biztosan törölni szeretnéd az ajánlatot?” Ha az oké gombot választod, az ajánlat véglegesen és helyreállíthatatlanul törlődik.

A regisztráció törlése: a felhasználói menüből ki kell választani a „Fiókadatok” menüpontot, és a jobb alsó sarokban található piros gombra kell kattintani, amelynek a felirata „Fiók törlése”. Megjelenik egy biztonsági űrlap, amely tájékoztatást nyújt a következményekről, és további biztonsági lépésként kérni fogja a jelszót. Ezt követően a „Törlés megerősítése” gombra kell kattintani. Ha erre a gombra nyomsz, minden ajánlat és információ törlődni fog, a rendszer ki is jelentkeztet a belső felületről és a főoldalon találod magad.

Felelősség a tartalomért

A Hirdető kizárólag olyan tartalmat tölthet fel a Weboldalra, amely nem sérti harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat, sem közvetlenül, sem közvetett módon, illetve amelyek pontosságáért, hitelességéért felelősséget tud vállalni.

A feltöltött tartalomért, legyen az kép, szöveg, egyéb információ, a Hirdetőt terheli minden jogi felelősség, és köteles helytállni az esetlegesen felmerülő vagyoni, illetve nem vagyoni kárért a Szolgáltató vagy más személyek felé.

A Hirdető a tartalom feltöltésével egyidejűleg kijelenti, hogy igazolható módon rendelkezik mindazon engedélyekkel, jogokkal, amelyek lehetővé teszik a feltöltést, és szükség esetén ezeket be is tudja mutatni. A Szolgáltató jogosult ellenőrizni a tartalmat.

A Szolgáltató jogosult a Weboldalra felöltött hirdetést – a Hirdető soron kívüli tájékoztatása mellett – haladéktalanul elérhetetlenné tenni, törölni, végső soron a Hirdetői fiókot megszüntetni, ha a hirdetések tartalma meglátása szerint nem felel meg a Felhasználási Feltételekben foglaltaknak. Amennyiben a Hirdető öt alkalommal olyan ajánlatot tölt fel a Weboldalra, amely a jelen Felhasználási Feltételekbe ütközik, vagy megsérti mások jogait, jogos érdekét, a regisztrációja törlésre kerül a Szolgáltató által.

Tilos olyan tartalom feltöltése, amely jogszabályba ütközik vagy jogellenes tevékenységet hirdet, illetve amely alkalmas harmadik személy jogának vagy jogos érdekének megsértésére (így különösen, ha a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok, egyéb szerzői és szomszédos jogok, védjegyoltalom, személyiségi jogok sérelmét okozza vagy okozhatja). Ennek megfelelően tiltottak különösen azok a hirdetések, amelyek:

 • megtévesztő, trágár, obszcén, pornográf tartalmúak,
 • illegális termékek, anyagok, szolgáltatások, vagy tevékenységek támogatását, reklámozását valósítják meg,
 • hátrányos megkülönböztetést tartalmaznak, gyűlöletre, megkülönböztetésre ösztönöznek személyes tulajdonságok alapján (nem, faj, etnikai származás, állampolgárság, nemzetiség, vallási vagy világnézeti meggyőződés, fizikai vagy szellemi fogyatkozás, életkor, szexuális irányultság szerint),
 • reklámban tiltott termékkört mutatnak be, népszerűsítenek (így különösen: fegyvert, lőszert, robbanóanyagot, cigarettát és más dohányárut, elektronikus cigarettát, utántöltő flakont, a szerencsejáték felügyeleti hatóság engedélye nélkül szervezett szerencsejátékot, kizárólag orvosi rendelvényre igénybe vehető gyógyszert),
 • kiskorúak hiszékenységét célozzák meg, közvetlenül kiskorúakat céloznak meg, vagy a kiskorúakat veszélyes helyzetben ábrázolják,
 • az alkoholterméket és az alkoholfogyasztást pozitívan tüntetik fel, vagy az attól való tartózkodást negatívan,
 • a felnőtteknek szóló tartalmat ír le vagy ábrázol, így például a meztelenség, a félreérthetetlen vagy nemiségre utaló testhelyzetben történő ábrázolás, illetve bármely más tevékenység bemutatása, megfogalmazása, amely szexuálisan provokatív jellegű.

A fentieken túl nem engedélyezett a Weboldal használata: pénzügyi szolgáltatók, biztosítók, valamint ügynökeik számára. Továbbá a magán lomtalanításból származó egyéni kereskedelem is tiltott az oldalon.

A Szolgáltatónak nyújtott engedély

A Hirdetők által feltöltött tartalmak (így például fényképek, grafikák, szövegek) jogvédelem alatt állhatnak. A felületre történő feltöltéssel egyidejűleg a Hirdetők nem kizárólagos, jogdíjmentes, területi korlátozástól mentes engedélyt adnak a Szolgáltató részére a többszörözésére, tárolására, futtatására, nyilvánossághoz közvetítésére.

A felhasználási engedély időbeli korlátja: a tartalom törlése a Hirdető által és további 30 nap (összhangban a biztonsági mentés beállításaival). A Hirdető törlését követően a tartalom nem lesz látható a nyilvános felületeken, kizárólag a biztonsági mentésekből állítható helyre.

AZ ÉRDEKLŐDŐK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Böngészés a Weboldalon

Az érdeklődök, azaz a Weboldalra látogató és azon böngésző személyek a Weboldalon regisztráció nélkül böngészhetnek.

A Weboldal azon tartalma, amelyet a Szolgáltató alakított ki, szerkesztett, ideértve minden kép, szöveges és egyéb tartalom, azok elrendezése, logók és más ábrák, szerzői jogi oltalom alatt állnak. Amennyiben az oldalunkon található bejegyzés másként nem jelöli, a szerzői jogok vagyoni jogainak jogosultja a Szolgáltató.

A Hirdetők által feltöltött tartalom, ideértve a képeket és a szabad szöveges tartalmat, szerzői jogi oltalom alatt állhat, amennyiben azok egyéni, eredeti jellegűek. Azok szerzői jogi jogosultja, hacsak a Hirdetők másként nem jelölik a feltöltés során, a konkrét felhasználói fiók és hirdetés vonatkozásában a konkrét Hirdető.

A szerzői jogi oltalom alatt álló tartalom engedély nélküli felhasználása TILOS. A tilalom nem érinti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott szabad felhasználás eseteit, amelyekre azonban kizárólag a törvényben meghatározott szűk felhasználói kör részére, illetve a törvényben meghatározott célból és mértékben van lehetőség.

A fentieknek megfelelően előzetes, írásbeli engedély nélkül is lehetséges a következő módokon történő felhasználás:

 • Az elérési út (link) bemásolásával (megosztással) az eredeti, hiánytalan és módosítás nélküli tartalom külön engedély nélkül is többszörözhető, amennyiben az nem sérti jó a Szolgáltató vagy a Hirdető jóhírnevét, tisztességes és törvényes.
 • A bejegyzések letöltések útján történő többszörözés, kizárólag a bejegyzések elolvasása céljából.
 • A személyes használatra történő kinyomtatás vagy rögzítés háttértárolóra.

Adatbázis kizárólagos felhasználási joga

A Weboldalon elérhető adatbázis előállítója a Szolgáltató. A Szolgáltató nem engedélyezi az általa előállított adatbázis egészének vagy bármely részének más weboldalon, vagy egyéb módon történő bármilyen üzleti célú felhasználását.

Tilos az adatbázis kilistázása, rendszerezése, archiválása, az adatbázison végzett bármely más tevékenység, amely a Szolgáltató kizárólagos felhasználási jogát sérti, vagy sértheti.

A kereső használata a Weboldalon belül

Szabad szavas keresés:

A nyitóoldalon / főoldalon a legfelső sorban, egy fehér mező segíti a Weboldalon a tájékozódást. Szabad szavas kereséssel a profilokban és az ajánlatokban is lehet keresni.

Keresés a Menü használatával:

Profilokra tudsz rákeresni a felsorolt kategóriákban. Kategóriák: bolt, üzlet, termelő, árus, szépségápolás, vendéglátás, egészség, gyógyítás, oktatás, sport, szabadidő, szolgáltatások. A fő kategóriák aloldalain további szűrési lehetőségek állnak rendelkezésedre.

Kapcsolattartás a Hirdetőkkel

A Szolgáltató nem vállal közvetítői szerepet a Hirdetők és az Érdeklődők között. Az Érdeklődők minden esetben közvetlenül a Hirdetővel vehetik fel a kapcsolatot, a hirdetésekben szereplő elérhetőségek valamelyikén.

Ha a konkrét ajánlatokban, felhasználói profilokban az Érdeklődők hibát fedeznek fel, így például, ha nem található a megadott címen a vállalkozás, ha nem elérhető a nyilvánosságra hozott telefonszám, vagy más pontatlanság merül fel, a Hirdető felé élhetnek jelzéssel.

A Szolgáltató felé is jelezheted a hibásnak vélt információt, a Szolgáltató továbbítani fogja az észrevételedet a Hirdető felé.

Kifogásolt tartalom jelentése

Ha az Érdeklődők úgy ítélik meg, hogy valamely tartalom sérti a jogaikat (például a szerzői jogaikat, a képmás védelméhez fűződő jogaikat, a személyes adatok védelméhez fűződő jogaikat), hitelt érdemlően alátámasztott bejelentést tehetnek a Szolgáltató felé. A Szolgáltató soron kívül kivizsgálja a problémát és jogosult a kifogásolt tartalom elérhetetlenné tételére. A Hirdetőnek három naptári napot biztosít a Szolgáltató a probléma tisztázására.

Az Érdeklődök jelezhetik azt is, ha az egyéb tartalmak a jelen Felhasználási Feltételekbe ütköznek, ezeket a tartalmakat a Szolgáltató soron kívül ellenőrzi és egyetértése esetén elérhetetlenné teszi, vagy törli (a Hirdető egyidejű értesítése mellett).

A SZOLGÁLTATÓ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Háttértámogatás nyújtása

A Szolgáltató a felhasználói fiók létrehozásával, működtetésével vagy megszüntetésével összefüggésben háttértámogatást, technikai segítségnyújtást, illetve a weboldal működésével kapcsolatban felvilágosítást nyújt.

Rendelkezésre állás biztosítása

A Szolgáltató a Weboldalt határozatlan ideig működteti. A működés teljes időtartama alatt egyenlő feltételek mellett biztosítja a Hirdetők hirdetési felületeinek elérését, a Weboldal rendelkezésre állását. Ütemezett karbantartás esetén egy statikus, tájékoztató felület fogadja a látogatót.

A Szolgáltató felelőssége

A Szolgáltató kizárólag a hirdetési felület üzemeltetéséért felelős, a Hirdetők és az Érdeklődők között az információs felület elérhetőségének biztosításán kívül közvetítő szerepet nem vállal. A Szolgáltató jogosult a Hirdetők által feltöltött tartalmat ellenőrizni. A kifogásolt tartalmak miatti jelzéseket a Szolgáltató köteles soron kívül ellenőrizni, amennyiben jóhiszemű eljárása során megállapítja, hogy a jelzés megalapozott, jogosult a tartalom azonnali elérhetetlenné tételére, illetve jogosult a Hirdetőt felszólítani az eltávolításra vagy módosításra. Amennyiben a Hirdető a felszólításnak három naptári napon belül nem tesz eleget, a Szolgáltató jogosult a tartalom végleges törlésére.

A hirdetésekben szereplő információk valódiságát, jogszerűségét, minőségét a Hirdető szavatolja, a Hirdető és az Érdeklődő közötti vita esetén az Érdeklődő mentesíti Szolgáltatót mindennemű igény, követelés és kártérítési felelősség alól.

Adatvédelem

A szolgáltató a Weboldal üzemeltetése során megismert személyes adatokat a külön dokumentumban foglaltak szerint kezeli. Az adatkezelési tájékoztatásunk itt olvasható.

A Felhasználási Feltételek módosítása

A Felhasználási Feltételeket külön értesítés nélkül módosíthatjuk. A legfrissebb Felhasználási Feltételeket a Weboldalon tesszük közzé, frissítéskor erre külön felhívjuk a figyelmet. Kérünk, hogy a Weboldal használatának megkezdése előtt minden alkalommal ellenőrizd, hogy a legfrissebb verzióban foglaltakat megismerted-e.

Dunaharaszti, 2021. november 9.